Naisen Nauru

Krista Saaranen, Heli Slunga, J-P Leppäluoto, Eeva-Maria Kauniskangas. Kuva: Minna Koivumaa

Musikaalinen tragikomedia

Naisen nauru on absurdi, kahlitsematon, riehakas … ja hetkittäin sysimusta!

Tämä karnevalistinen teos irvistelee sukupuolisuudelle ja samalla riemuitsee siitä. Rujo provokaatio sallitaan, samoin kauneus ja rehellisyys. Musiikki ja tanssi yhdessä Heli Slungan alkuvoimaisten runojen kera tuovat eteen unen, unelmat, kaipauksen ja mustan huumorin.

Sukupuolen ja seksuaalisuuden rinnalle nousee myös kulutusyhteiskunnan kritiikki: kaikki on kaupan! Esityksessä sukelletaan häpeilemättä eri rytmeihin ja tunnelmiin: musiikkina soi niin jazz, heavy, flamenco kuin melankolinen disco.

Kuva: Minna Koivumaa

Heli Slunga on kirjailija, esiintyvä taiteilija, kolumnisti sekä Oulun Vuoden taiteilija 2013. Häneltä on ilmestynyt kolme runokokoelmaa, viimeisimpänä kiitetty ja paljon huomiota saanut Orjan kirja. Mukana teoksessa esiintyy Juha-Pekka ”JP” Leppäluoto, joka on tunnettu kansainvälisenä ja  monipuolisena muusikkona ja mm. Harmaja  ja Charon -yhtyeiden keulakuvana. Lavalla sädehtii myös Eeva-Maria Kauniskangas, jonka laulussa kuuluu sekä herkkä jazz että karhea flamenco. Kauniskangas vastaa pääasiallisesti teoksen sävellyksistä. Orkesterissa on mukana myös rytmimuusikko Pauliina ”Paukku” Kauppila, joka hallitsee eri tyylilajit: hän ammentaa mm. kuubalaisen musiikin rytmeistä ja flamencosta.

Muut orkesterin jäsenet: Katariina Alalääkkölä (saksofoni, koskettimet), Hilla Lappalainen (alttoviulu) ja Johanna Fiskaali (viulu), Milla Heinonen (basso).
Tanssit tulkitsee ja koreografioi flamencotaiteilija Krista Saaranen. Visuaalisesta suunnittelusta vastaa puolestaan kuvataiteilija ja pukusuunnittelija Heidi Kesti.

Ohjaus ja dramatisointi: Sanna-Maija Karjalainen

ESITYKSET:
pe 20.9 Ensi-ilta klo 19.00la 21.9 klo 18.00
su 22.9 klo 15.00 ja klo 18.00
ke 25.9 klo 19.00

LIPUT: Valve, p. 558 47575 www.kulttuurivalve.fi

Esitykset pidetään kulttuuritalo Valveella. Teos on toteut ettu yhteistyössä Valveen kanssa. Esitys on yksi Heli Slungan Vuoden taiteilija 2013  -hankkeista. Vuoden taiteilija -konseptin tavoitteena on tehdä tunnetuksi valitun vuoden taiteilijan edustamaa taiteenalaa sekä luoda yhteistyötä kaupungin kulttuurilaitosten ja vapaan kentän välille.

Naisen nauru -kuvat vapaasti käytettävissä:
https://www.dropbox.com/sh/zc9yziaipatvvhm/I1pIGt-mwC
(Kuvaaja: Minna Koivumaa)