Taiteilijavuoden runoustapahtumia

RUNOILTA Kulttuuritalo Valveella 12.4.
ROOLIRUNOTYÖPAJA Oulun kaupunginkirjastolla 13.4.

Tapahtumat ovat osa Heli Slungan Oulun Vuoden taiteilijavuoden ohjelmistoa, yhteistyössä Oulun kaupunki, Kulttuuritalo Valve ja Oulun kaupunginkirjasto.

RUNOILTA

Paikka: Kulttuuritalo Valve, Valvenäyttämö
Aika: 12.4. klo 18-19.15
Liput: 10 e

Valveen Runoillassa nähdään kaksi laadukasta, yllättävää esitystä: kokeellinen proosaesitys ”Mitä tapahtui Anne-Mari Strengille 24. elokuuta?” sekä pieni runoshow ”TAIKURI, HUIJARI, VARAS”.

Mitä tapahtui Anne-Mari Strengille 24. elokuuta?
Teinitytön katoamismysteeri sijoittuu yläkoulun myrskyisään maailmaan. Katoamisillasta ja salaperäisestä Anne-Mari Strengistä luodaan yleisön avustuksella mentaalinen rekonstruktio. Esityksen lähtökohtana on houkutella fiktion keinoin esiin mahdollisia muistikuvia ja tapahtumainkulkuja.

Esityksen ovat käsikirjoittaneet ja valmistaneet Laura Lindstedt ja Sinikka Vuola. Äänisuunnittelu Martti-Tapio Kuuskoski.

TAIKURI, HUIJARI, VARAS. Kuva: Qumma Art

TAIKURI, HUIJARI, VARAS
Runoesitys Taikuri, huijari, varas on tummasävyinen ja surrealistinen pieni laulurunoelma. Pimeässä yössä etenee runoilijan karavaani, valkoiset klovninkasvot ainoana valonaan. Runoilija heittää verkkonsa, mutta rimpuilee siinä itsekin. Käyttää suuria sanoja kunnes ne halkaisevat suun. Vakava ilveillään hajalle. Kellarikomerot käännetään. Illuusiot ensin luodaan, ja kun ne ovat aikansa kimmeltäneet, lyödään hajalle.

Taikureina, huijareina ja varkaina häärivät Oulun Vuoden taiteilija, runoilija Heli Slunga ja helsinkiläinen kirjailija-laulaja Jaana Seppänen oululaisen hanuristi Kaisa Ristiluoman säestämänä. Tekstit ovat Heli Slungan, esitys Kaaoskoneiston tuotantoa.

 

ROOLIRUNOTYÖPAJA

Paikka: Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan sali
Aika: 13.4. klo 12-15.
Sitovat ilmoittautumiset 8. huhtikuuta mennessä osoitteeseen:
heli.slunga@gmail.com

Tule hakemaan uusia työkaluja ja inspiraatiota kirjoittamiseesi.

Työpajassamme roolirunoa lähestytään erilaisista kulmista, esimerkiksi henkilöiden, eläinten, ammattien, historian ja myyttien lävitse. Työskentelyssä käytetään myös kirjoitusrajoituksia, eli harjoitellaan kirjoittamaan ”ehtojen” kautta.

Työskentelijöiden on jätettävä ujous ovien ulkopuolelle, sillä kirjoituksia luetaan ääneen ja niitä kommentoidaan hyvässä hengessä. Työpajaan otetaan 15 ensiksi ilmoittautunutta, ja se on osallistujille ilmainen.

Vetäjät: Heli Slunga on oululainen runoilija, vapaa kirjoittaja ja Oulun Vuoden taiteilija 2013.Sinikka Vuola on helsinkiläinen Kalevi Jäntti -palkittu runoilija. Hän opettaa kirjoittamista Kauniaisten Työväen Akatemiassa.